2012. március 31., szombat

Szellemvilág

A Néhai Berend Géza kedvenc helyei közé tartoztak a női öltözők és a szaunák. Életében ezt az oldalát nem ismerték, a legtöbben úgy emlékeztek rá, mint kiváló családapa és tisztességes köztisztviselő. Azonban halála után kibújt a szög a zsákból. És lelke is a föld alól.

A temetői őrség gyakran látta, amint a szelleme a közeli wellness központ irányába indult el és hajnal magasságában visszatért végső nyughelyére. Egyszer, egy esős napon a 7-es buszon nem kis megdöbbenést keltett megjelenésével. Azon túl, hogy nem váltott vonaljegyet a járatra, az utasokat is zaklatta. Kiváltképpen a női közönség iránt mutatott érdeklődést.

Egy darabig a város látványosságának számított és furcsa lényének megbocsátották a polgárpukkasztó viselkedését. Azonban, amikor az egyik neves napilap kiderítette, hogy az elhunyt népes családjával nem tartja a kapcsolatot (sem 3 fiát és 2 lányát, sem özvegyét nem látogatja meg), illetve korábbi szokásától eltérően templomba sem jár, a közhangulat ellene fordult.

A temetkezési vállalat dolgozói végül egy speciális, külön Berend Géza számára tervezett szarkofágba csalták, amelyből a néhai lelke nem szabadulhatott. A városiak leleményességének hála, az elhunyt nem is gyanakodott, amikor prostituáltak női öltözővé alakították sírhelyét, ezzel tőrbe csalva testnélküli lelkét.

Amióta a halott megértette, hogy az új koporsójából nem szabadulhat, azóta kénytelen békében nyugodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése