2012. június 23., szombat

Karrier

Eleinte egy közönséges londoni iszákos volt. Számtalan verekedésbe keveredett, többször megütötték, csak úgy tört és repedt. Olyan volt mint a szikkadt sár, alaktalanra kopott, málott szét. Egy időre közelebbi kapcsolatba is került a földdel.

Azonban az életben mindig vannak csodák, így egy kincsek után kutató férfi egyszer fantáziát látott benne és magával vitte a hajójára. Bartholomew Roberts kalóz fregattján szép karriert futott be. Híresebb volt, mint maga a kapitánya, akinek tulajdonában állt. Egész nap a fedélzeten volt, rettegték a képét mind a hét tengeren, ugyanakkor a legénység szinte kabalaként tekintett rá. Történt is egyszer, hogy a kapitány lakosztályában felejtették, mikor is a rablóhadat a brit királyi flotta támadta meg. Mivel rázárták az ajtót, tehetetlenül hánykódott a szobában, ahogy az ágyú lövések ingatták a hajót.

Ahogy a brit matrózok átszálltak, azonnal felismerték őt, és mint a győzelem csonttá aszott szimbólumát hurcolták körbe. Akár egy műtárgyat, egy megtört és megbukott istent vitték, innentől kezdve akármerre járt, mindenki tudta, hogy Bartholomew Roberts és halálos társa már nem árthat senkinek. A diadalmenet részeként egészen Londonig vitték, ahol naponta tucatnyian voltak kíváncsiak a rettegett fejre, amelyet annyian láttak a haláluk előtt.

Azonban, egy nap sikerült megszöknie, majdnem egy évtizedig hányódott pincékben és padlásokon. Elbújva a szárazföldi napfény és a harsányan kárörvendő gunyoros szemek elől. Míg nem újra felfedezték lelkes kutatók, és helyet nem kapott páratlansága miatt az orvosi egyetem oktatói között a Pensworth College-ban. A neves brit intézmény nem volt tisztában véráztatta és hírneves előéletével, ezért hamar sikerült felverekednie magát az egyetemi szenátusig, ahol is az ülésterem közepén kapott igen méltó helyet, különleges deformációi miatt.

Így jutottunk el mostanáig, mert ezen a héten, Adam Miller néhai szatócs koponyája nyugdíjba vonult. Páratlan halál utáni életéről a világhírű csont könyvet ír, melyben társszerzője a nagy nevű és méltán elismert Truman Capote lesz. A biográfia, melynek tervezett címe "Egy fej karrierje, miután levágták" már az előrendelések alapján biztos, hogy bestseller lesz. Az egykori fej a héten átköltözött Pensworth-ből tulajdonosának egykori szülővárosába, Edinburgh-ba, ahol remélhetőleg békésen töltheti kipreparált napjait a porladásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése