2012. július 17., kedd

A betörő

 H. Norbert 32 éve vízvezetékszerelő. Pályájának a rendszerváltás és az új műszaki cikkek nem kedveztek, felkérései fogyatkoztak, költségei megnövekedtek a neves márkák alkatrészárai miatt.
 Kétségbeesésében több másodállást is igyekezett fenntartani, sőt repertoárjába a vízvezetékek mellé felvette a bádogosi és gázszerelési szolgáltatásokat is, valamint elvégzett egy marketinggel kapcsolatos tanfolyamot is, de ezek fővonala a gerillamegoldások voltak. Azonban helyzete így is reménytelen maradt.
 Így adta fejét két hónappal ezelőtt a törvénytelen megoldásokra. Kezdetben csak a VIII. kerület bérházaiba hatolt be, amíg a lakók nem voltak otthon, majd később kiterjesztette tevékenységét a főváros előkelőbb negyedeire is.
 A bejelentések többször is kihangsúlyozták, hogy a lakásokból nem hiányoznak értékek, azonban több csap, radiátor vagy éppen wc-tartály hagyta abba a betörés után a csöpögést. Több helyen megjegyezték, hogy az ereszcsatornán is fényes új elemek jelentek meg, valamint egy-két helyen még a dugulás is megszűnt. Majd mikor távozott, rendbe tette maga mögött a felfeszített zárakat is. Feltűnést végül a hibátlan háztartási gépek és a vadonat új, csillogó reteszek keltettek, amelyek végül lebukásához és elfogásához vezettek.
 A lakók a partizán javításokat nem fogadták örömmel, sokan úgy érezték, hogy a szabadságukban és a jogaikban korlátozta őket H. Norbert, aki minden egyes tetthelyen ott hagyta névjegyét.
 A gyanusított vallomásában azzal indokolta pokoli tetteit, hogy egy tanfolyamon tanítottak neki a gerilla megoldások között hasonlóan agresszív terjeszkedési stratégiákat. Hiába a szakmai áhitat, és a tény, hogy valójában egy betörésen több pénzt feszített áldozatainál, senkit sem érdekelt, hogy a hajdani vízvezetékszerelő csak jót akart.
 H. Norbertet beleegyezés nélküli javítások miatt a mai napon halálbüntetésre ítélte a fővárosi ítélőszék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése